Süt, Labne, Terayağ da Lider Marka
Katkısız tereyağ, su ve süt seyreltilmesi ile meydana gelmektedir. Kremanın süt üzerinden ayrılması ile sütün yağ bazlı kremasının, su aynı zamanda sütle seyreltilerek ortaya çıkmasıdır. Tereyağının elde edilmesi için sütün yağlı kısmı kullanılır ve katı bir hale getirilir.
Katkısız tereyağı, sütten oluşturulması sayesinde içerisinde süt için bulunan proteinleri de içermektedir. Bu da gereken miktarda tereyağı kullanımında kişinin ihtiyacı olan proteinleri almasını sağlamaktadır.
Tereyağının sanılanın aksine doğru miktarda tüketildiğinde faydası bulunmaktadır. Her yiyecek gibi normalden fazla tüketildiğinde belirli sağlık problemlerini ortaya koymaktadır. Doğal tereyağının vücut sağlığına olan faydası yadsınamayacak şekilde fazladır. Antioksidan olma özelliği ile vücuttaki zararlı virüslerin etkisini engellemektedir. Aynı zamanda tepeden tırnağa kadar vücudun neredeyse her noktasına sağlıklı dokunuşlar yapmaktadır.Tereyağı iyi bir omega 3 ve yağ asidi kaynağı olduğundan dolayı kolestrolü de düzenlemektedir. Kısaca katkısız tereyağı kandaki iyi kolestrol seviyesini yükselterek kalp sağlığını korumaktadır. Tereyağı iyi bir antibakteriyel özelliğine sahip olduğu için aynı zamanda anti-enfeksiyon özelliğine de sahiptir.
Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği tereyağının doğal olması oldukça önemlidir. Doğal tereyağ vücuttaki vitamin ve mineral dengesini de sağlamaktadır.